2024 Yılının En İyi Üç Dizisi

2024 Yılının En İyi Üç Dizisi... Roman uyarlaması olan bu üç dizi de ikinci sezon onayını almış durumda...

2024 Yılının En İyi Üç Dizisi

2024 yılında pek çok dizi gösterime girdi. Ancak içlerinden üç tanesini çok beğendim. Farklı türlerdeki bu yapımlar öğretici, sürükleyici ve gelişimsel içerikleriyle ön plana çıkıyor. Dizilerin her biri kitaplardan uyarlandı ve ikinci sezon için de onay almış durumda.


Dark Matter aralarında en beğendiğim dizi film. Bazı bölümlerini iki defa izledim. Blake Crouch’un 2016 yılında aynı adlı romanından uyarlanan bu harika dizi, bilim kurgu türünde, insana ve tercihlerine dair derin çıkarımlar barındırıyor. 

Shogun ise epik türünde yapılmış harika bir samuray dizisi. James Clavell’in 1975 tarihli aynı adlı romanına dayanan bu tarihi yapım Emmy Ödülleri’nde18 dalda ödül kazanarak rekorları alt üst etti. Dizide liderlik, stratejik düşünme ve kahramanlık temaları etkileyici bir kurguyla işleniyor. Çok beğendim.


Presumed Innocent ise polisiye dram türünde başarılı ve merak uyandıran konusuyla öne çıkıyor. Scott Turow’un 1987 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan bu harika dizi, Harrison Ford ve Brian Dennehy’nin başrollerini paylaştığı 1990 film uyarlamasından sonraki ilk televizyon uyarlaması. Bu dizide tutku ve adalet teması Gyllenhaal’in öne çıkan performansıyla harika bir şekilde işleniyor. İzlenmeli!

Tayfun Topaloğlu

instagram.com/drtayfuntopaloglu

youtube.com/tayfuntopaloglu

Yapay Zeka Konulu En İyi Sinema Filmleri

Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi 10 Gelişim Filmi

En İyi Gelişim Filmleri Listesi

Motivasyon Videoları

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir