İnancın Gücü: Eli Havada Adam

İnancın Gücü: Eli Havada Adam... İnancınız için neleri göze alırdınız? Yeni Delhi'li Mahant Amar Bharti Ji, bundan yaklaşık 50 yıl önce, 23 yaşındayken, Hindu Tanrısı Şiva'ya bağlılık yemini eder ve dünya barışı için kefaret olarak sağ elini havaya kaldırır ve 1973 yılından bu yana kolunu bir daha asla indirmez.

İnancın Gücü: Eli Havada Adam

İnancınız için neleri göze alırdınız? Ne kadar ileriye giderdiniz?

İnsanlık tarihi kendi inancı için insanları katleden, onlara zulmeden insanların ‘sözde’ kahramanlık hikayeleriyle dolu. Öyle ki, bu insanlar bundan dolayı inandıkları Tanrı tarafından ödüllendirileceklerini bile düşünebiliyorlar. Tam tersine, bu dünya üzerinden inancı adına iyi şeyler yapmaya çalışan iyi insanlar da geçiyor elbette. Adını pek çok insanın hatırlayabileceği bu tarihsel figürler, insan veya inanç şekli ayırt etmeksizin iyilik, sevgi ve barış adına yaşamayı ve yaşatmayı savunan bir düşünceye sahipler.

Dünya üzerinde pek çok dini inanç şekli var. Bunların en fazla görüldüğü yer ise Hindistan. Öyle ki bu ülkede kişi başına neredeyse her insana bir Tanrı düşmektedir. Yakın zamanda dünyanın en kalabalık ülkesi unvanını alan Hindistan, fakir bir ülke olmasına rağmen kültürel olarak zengin bir yapıya sahip. Dolayısıyla bu durum toplumun içinden farklı ve ilgi çekici hikayelerin ortaya çıkmasına olanak sağlıyor. İşte onlardan birisi de Mahant Amar Bharti Ji’nin hikayesidir.

Yeni Delhi’li Mahant Amar Bharti Ji, bundan yaklaşık 50 yıl önce, 23 yaşındayken, Hindu Tanrısı Şiva’ya (Hinduizm’de yıkım ve yeniden doğuş Tanrısı) bağlılık yemini eder ve dünya barışı için kefaret olarak sağ elini havaya kaldırır. Hintli rahip 1973 yılından bu yana kolunu bir daha asla indirmez.

50 Yıllık İnancın Simgesi

O tarihten 3 yıl kadar önce ailesini arkasında bırakan Bharti gördüğü bir rüyadan etkilenip kendini bir anda Tanrı Şiva’ya adar. Ve bağlılığının bir sembolü olarak savaşlara karşı gelmek ve dünya barışını desteklemek için sağ kolunu havaya kaldırır. Zamanla kasları eriyen Bharti’nin kolu birkaç yıl içinde artık bükülemez hale gelir, fakat bu süreçte büyük acılar çeker. Bu hareketi, aydınlanma ve özgürleşmeyi simgeleyen Moksha’ya olan inancının bir yansıması olarak görülür. Uyurken bile kolu dik şekilde kalan yaşlı adamın bu hareketi, inancının güçlü bir simgesi haline gelir. Ve hikayesi dilden dile yayılır. Bharti bu duruşuyla “Eli Havada Adam” olarak anılmaya başlar ve zaman içinde Hindistan’da birçok insana ilham veren önemli bir figür haline gelir.

Halen sağlıklı bir şekilde yaşamına devam eden Bharti, “Neden aramızda bu kadar nefret ve düşmanlık var? Ben sadece Hintlilerin ve tüm dünyanın birbiriyle barış içinde yaşamasını istiyorum” diyerek bu simgesel hareketinin dünya barışına katkı sağlamasını umut etmektedir.

İnancın Motivasyonu

Bu adamın hikayesi belki de pek çok insana anlamsız gelebilir. Ancak inanç söz konusu olduğunda davranışların arkasında bir mantık aramak pek doğru olmayabilir. Pek çok açıdan Bharti’nin bu ilginç hikayesi, inanmanın ne kadar güçlü bir motivasyon yarattığının yaşayan bir örneği olarak görülebilir. Bırakın 50 yılı, 5 gün veya 5 saat bile bir kolunuzu havada tutmanın ne kadar güç bir şey olduğunu düşündüğünüzde, tam 50 yıldır bunu yapabilen bir adamın gerçekten güçlü bir inanca sahip olduğu kabul edilmelidir. Hayallerine, hedeflerine ve yaptıkları şeylere inandığını söyleyen her insanın, bunlara ulaşabilmek için böylesi bir adanmışlık örneğine ihtiyacı olduğu şüphesizdir, siz ne dersiniz?

İnanmak Üzerine Sözler

İnandığın Şeye Dönüşürsün

Özdeyiş.Net | 🦋 Pozitif Özlü Sözler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir