Type 9, Peacemaker

 

Sağlıklı dokuzlar; dinleyici, kabul edici,, açık, duygusal olarak dengeli, rahat ve sakin insanlardır. Kendilerine ve başkalarına güvenirler, yumuşak başlı uysaldırlar. Sabırlı, nazik ve aynı zamanda gösterişten uzak, doğal davranan kişilerdir. Sağlıklı dokuzlar gerektiği yerde güçlü ve dinamik olmasını bilirler. Sarsılmazlıkları, sağduyuları ve sessiz güçleri çevreye güven verir. Başkalarının bakış açılarını kolaylıkla anlarlar; iyi arabulucu, müzakereci ve etkili danışmanlardır. Sağlıklı dokuzlar kendilerini olduğu gibi kabul etmekten doğan bir vakurluk, dinginlik ve barış içindedirler. Ortalama dokuzlar; çatışmadan korkmaya başlarlar; bu yüzden geri plana çekilirler, başkalarına ve duruma uyarlar, istemedikleri şeylere evet derler. Dıştan hoş ve uzlaştırıcı gözükmelerine rağmen içten direnç duyarlar. Çatışmadan kaçarlar, sorunları halı altına süpürürler. İhtiyaçlarının az olduğunu iddia ederler. Arzuları bastırırlar. Olaylara kayıtsızdırlar, işleri ertelerler, sorunların kendi başlarına kaybolmasını beklerler. Sorunlar kaybolmazsa işin ciddiyetini küçümseyerek başkalarını yatıştırmaya ve her ne pahasına olursa olsun huzur elde etmeye çalışırlar. Sağlıksız dokuzlar; ifade edilemeyen müthiş bir öfkeye sahiptirler ve bunu bilincin dışına atma çabalarından dolayı yorgundurlar. Derin ruhsal çöküntü içindedirler. Enerjilerini bastırmaları kişisel gelişimlerini önler: Gitgide daha etkisiz ve çaresiz olurlar; başkalarının araya girip onları kurtarmaları gerekir.

Temel korku; bir şeyi yitirmek ve ayrılık yaşamak, kişiliğin parçalanması. Temel arzu; iç huzur ve bütünlük. Arayış; uyum ve denge. Dokuzlar bir ve bütün olmayı arzularlar, arkadaşlık ve paylaşma ararlar.

Erdem; Hareket. Hareket erdemi, bedensel olarak iş yapmak değildir, gerçekliğin dinamizmini kucaklamak demektir. Anı yaşamak, sürekli etkilenmek ve dönüşmektir. Her şey gerçekte büyür ve değişir, ruhlarımız da öyle. Sonuç olarak hareket erdemi, yaşamımızda dinamik olarak yer almamız için bizi güçlendirir. Hareket erdemine kavuşmuş dokuzlar, kendileri ve başkaları için iyileştirici ve uyumlu bir çevre yaratmakta güçlü ve etkin bir rol oynarlar.

Tutku; Miskinlik. Hareket erdeminin kaybı miskinlik tutkusuna yol açar. Dünyadan etkilenmeye veya onunla ilgilenmeye, anı yaşamak için enerji kullanmaya karşı bir dirençtir bu. Miskinlik, tembellik veya enerji yoksunluğu şeklinde kendini gösterebilir ama aslında, dokuzların kendi gelişmelerine az ilgi göstermeleri demektir. Gerçeklik tarafından etkilenmemeye çalışmak büyük enerji gerektirir; bu da nefis farkındalığı için enerjinin kalmaması demektir. Sonuç olarak miskinlik, yaşamı uyku ile geçirme, bağımsız bir insan olarak ayağa kalkıp genel düzende yer almama arzusudur. Bu tutku içimizde, kendimizi güvende, huzurlu, rahat hissedeceğimiz ve bu halin bozulmayacağı bir yer aramamıza neden olur. İç sakinliğimizi alt üst edecek her şeyden kaçarız.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *